Penthouse C: mondaine uitstraling en eeuwenoude charme

Het project: een strakke deadline, een even strak budget en een bouwheer die tot in de diepste details weet wat hij wil. Het resultaat: een spectaculaire realisatie beloond met een zilveren medaille op de Schrijnwerk Awards 2019.  

Carte blanche voor de architect

Vanuit Penthouse C kijk je vandaag met open mond uit over Antwerpen-Zuid. Maar ook de interieurplannen van architect Vincent Van Duysen deden onze monden wijd openvallen. De ontwerper kreeg volledig carte blanche van de bouwheer. Dat resulteerde in een exclusief en uitdagend interieurconcept.

Akoestiek cruciaal

Eens de chapewerken afgerond waren, gingen onze Interieurbezielers meteen aan de slag met het plaatsen van gipsplaatwanden. Om een sterke akoestische isolatie te garanderen, zorgden we dat de wanden de vloer niet rechtstreeks raakten en geen geluidstrillingen konden doorgeven.

Plafond als orkestmeester

Nog meer dan bij andere projecten lag de focus op maatwerk en opmeten. Met het betonnen plafond als centraal vertrekpunt. Zo dienden de lijnen van het plafond perfect over te vloeien in die van de houten wand- en kastafwerking.

Ook het meubilair, afdekplaatjes en alle andere visuele elementen hielden zich helemaal aan dit lijnenspel. De structuur van het plafond bepaalde in dit project dus de afmetingen van een groot deel van het interieur.

Hout uit de Franse chateaus

Voor de houten afwerking viel de keuze van bouwheer en architect op oude eiken planken met een tweede leven. Geen artificieel verhaal, maar authentieke invloeden met een echte ziel. Net zoals we het graag hebben. Na het vergelijken van verschillende stalen gingen we aan de slag met afbraakhout uit een oud kasteel in Zuid-Frankrijk.

penthouse c

Zelfontworpen scharnieren

Om het visuele idee overal in dit project door te trekken, mochten de scharnieren van de plafondhoge kasten niet zichtbaar zijn. Zelfs niet langs de zijkant. Aangezien het hout op enkele millimeters na aansloot op vloer en plafond, moest de bouwheer de scharnieren ook zelf kunnen bijstellen.

Om hieraan tegemoet te komen, ontwierpen we ons eigen scharnier. Een oplossing op maat die het eindresultaat nog enkele niveaus naar boven tilde.

Now you see it...

De rest van de wanden, onder meer in de badkamer, kregen een strakke betonlook dankzij de afwerking in mortex. Om de wanden zo weinig mogelijk te onderbreken, werkten we onder meer de spiegels en de codeklaviers voor het alarmsysteem onzichtbaar weg in de muur.

Heilige deadline

Doorheen de projectfase maakten onze Interieurbezielers voornamelijk rechtstreekse afspraken met de architect. De bouwheer zelf kwam regelmatig langs tijdens de werfvergaderingen. Aan de deadline zouden we nooit meer raken. Die lag al vast van in het begin en werd ook gerespecteerd. Net zoals het afgesproken budget.

Heb je een nòg grotere uitdaging voor ons?

Toegegeven, dit project heeft ons doen zweten. Maar dat betekent dat we er ook dat typische Vandebroek-vuur in hebben kunnen steken. Wij zijn dan ook enorm trots op het eindresultaat.

Heb jij ook wilde interieurplannen? En zoek je een partner die niet één, maar meerdere stappen verder durft te gaan? Stuur ons jouw ideeën door en we nemen snel contact met je op.

penthouse c

Project in de steigers?

Heb je een interessant project in het vooruitzicht waar wij onze interieurbezielers wel eens op los mogen laten? Vertel ons jouw verhaal of stuur ons je prijsvraag door.