Een inkomhal voor meer dan 100 gezinnen? Die moet in het oog springen

Antwerpen-Zuid, een gloednieuwe woontoren van 24 verdiepingen, een majestueuze blanco inkomhal van vijf meter hoog. Op deze werflocatie gingen onze interieurbezielers begin juli 2019 met volle moed aan de slag. Klaar om de hoge verwachtingen in te lossen.

De uitdaging

Op vraag van de hoofdaannemer van het project verzorgden we de wandbekleding van de indrukwekkende inkomhal en van de ruimtes rondom de liftdeuren op elke verdieping.

De nadruk van onze opdracht lag voornamelijk op de inkomhal, die een rustgevende binnenkomer moest worden voor bewoners en externe bezoekers. De belangrijkste visuele accenten:

  • Verticale houten balken
  • Die van de wanden vloeiend verderlopen in de deuren
  • In fineer
ingeruild

De ziel

Tegen de bestaande betonnen wanden van de ruwbouw plaatsten we geïsoleerde rugpanelen met daarrond de houten afwerking in fineer.

Nochtans was het eerst, volgens de ontwerpplannen van de architect, de bedoeling om met massief hout te werken. Maar uit ervaring weten we dat massief hout in dergelijke omstandigheden de neiging heeft om krom te trekken en mogelijk te barsten. Daarom stelden we voor om met fineer te werken. Niet alleen goedkoper, maar ook een veel minder groot risico. En vooral, een even sterk visueel resultaat.

Ondanks de werken op redelijk grote hoogte en de strakke deadline, rondden onze interieurbezielers na amper twee maanden de opdracht af. Onder het goedkeurend oog van aannemer en architect. Klaar om de honderden nieuwe bewoners met open armen te ontvangen.

Welke uitdaging heb jij voor ons?

Zoals je kan zien, blijft onze rol niet beperkt tot de uitvoering ter plaatse. Wij denken op elk moment mee in het proces, ook al staan de plannen reeds op papier. Hoe complex de opdracht ook is, wij leggen onze hart en ziel in elk project. Hoe kunnen we jouw ideeën op een even hoog niveau realiseren? Stuur ons een mailtje en we hebben het er snel over!

ingeruild

Project in de steigers?

Heb je een interessant project in het vooruitzicht waar wij onze interieurbezielers wel eens op los mogen laten? Vertel ons jouw verhaal of stuur ons je prijsvraag door.