Interieurrenovatie met alle ogen op de keuken gericht

Het werd niet de eerste renovatie voor de bewoners van deze rijwoning in Edegem. Wel de allereerste keer dat ze beroep deden op een professioneel interieurteam. Het resultaat is een interieurrenovatie waar de nieuwe keuken – letterlijk en figuurlijk – de lijnen uitzet.

Warm welkom

Het interieurontwerp voor dit project lag in handen van Concept’N uit Beveren. Samen met de bouwheren gingen ze op zoek naar een partij die een sterke prijs kon koppelen aan een onbetwistbare offerte.

Die vraag kwamen we tegemoet met een transparant en zeer gedetailleerd prijsvoorstel. En met een uitnodiging om de laatste punten en komma’s bij ons te komen bespreken.

Eens ter plaatse gaven we de bouwheren ook een korte rondleiding in ons atelier, zodat ze van dichtbij konden kennismaken met onze interieurbezielers en onze manier van werken.

Verandakeuken of keukenveranda?

De nadruk in deze interieurrenovatie lag voornamelijk op de benedenverdieping. De bestaande, krappe keuken en aangrenzende veranda ruimden plaats voor een riant keukeneiland dat in de nieuwe, ruimere veranda doorloopt. De oude keukenhoek vormt vandaag een slim ingerichte bureauruimte.

Op deze manier zet de keuken helemaal de toon in deze renovatie. Zowel visueel als qua ruimtegevoel. Zelfs de vloeren en het omringend meubilair volgen. Zo stopt de parketvloer precies in het midden van de bureelkast en het tegenoverliggende einde van het keukeneiland. Om dan in een lichtgrijze tegelvloer over te gaan in de veranda.

Het werk van onze interieurbezielers

Hoewel nauwelijks werd geraakt aan de oorspronkelijk indeling van de woning, stond er flink wat maatwerk op de planning van onze interieurbezielers. Een overzicht:

  • Keuken met witgelakte fronten en werkblad in witte keramiek met Ceppo Di Gres-motief
  • Wit gelakt televisiemeubel
  • Inrichting van bureauruimte met vestiairekast in donker gebeitste fineer
  • Badkamermeubel in lichte eikfineer met tablet in Solid Surface
  • Twee binnendeuren
  • Parketvloer
De parketvloer stopt precies in het midden van de bureelkast en aan het tegenoverliggende einde van het keukeneiland. Om dan in een lichtgrijze tegelvloer over te gaan in de veranda.

Extra korte lijn met de opdrachtgever

De bouwheer was al sinds het begin van het project zeer nauw betrokken met de werken. De meeste besprekingen gebeurden hierdoor in direct overleg. De interieurarchitect nam voornamelijk een controlerende rol op zich.

Deze korte communicatielijn zorgde ervoor dat de afspraken met de eindklant op elk moment duidelijk waren en we eventuele aanpassingen snel konden doorspreken. Ook het afgesproken budget en de vooropgestelde bouwtermijn kwamen, mede dankzij de uitgebreide voorbereiding, nooit in het gedrang.

Flexibele teamspelers voor de meest uiteenlopende projecten

Binnen dit project namen we uitzonderlijk niet de volle 100% van de interieurwerken op ons. Voor een paar kleine posten, zoals het plaatsen van de glazen binnendeuren, schakelde de bouwheer een collega-aannemer in. Hierbij was duidelijke communicatie op de werf extra van belang om tot een vlekkeloze oplevering te komen.

Ongeacht de teamsamenstelling en het type van opdracht, bij Vandebroek Interieur stellen we ons steeds flexibel op en blijft nauw overleg vooropstaan.

Wil je net als de bouwheren van dit project ook graag kennismaken met onze manier van werken? Of ben je een (interieur)architect op zoek naar de geschikte partner in afwerking? We nodigen je met plezier uit in ons kantoor en atelier in Hasselt. Vraag hier je afspraak aan en ontmoet onze gepassioneerde interieurbezielers. En neem zeker een kijkje naar onze andere projecten.

Project in de steigers?

Heb je een interessant project in het vooruitzicht waar wij onze interieurbezielers wel eens op los mogen laten? Vertel ons jouw verhaal of stuur ons je prijsvraag door.